Bezpieczeństwo

W trosce o bezpieczeństwo danych osobowych klientów korzystamy z certyfikatu SSL.
bezpieczenstwo

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Polityka Prywatności, Mechanizm cookies

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

§ 1. [Definicje]

W ramach niniejszego regulaminu poniższe pojęcia należy rozumieć następująco:

a)  Usługodawca/Sprzedający – Natalia Sochańska, prowadząca w ramach Sklepu działalność gospodarczą pod firmą F.H.P. NATALIA Natalia Sochańska, ul. Śląska 34, 81-319 Gdynia, NIP: 958-154-52-36, REGON: 220456267

b)  Sklep – sklep internetowy umieszczony pod adresem www.biżuteria-natalia.pl, w ramach którego Usługodawca świadczy Usługi,

c)   Usługi - usługi świadczone przez Usługodawcę w ramach Sklepu, w tym w szczególności sprzedaż detaliczna ręcznie robionych produktów,

d)  Kupujący - osoba fizyczna posiadająca zdolność do czynności prawnych, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nieposiadającą osobowości prawnej, która dokonała rejestracji i korzysta z Usług, mogąca we własnym imieniu nabywać prawa i zaciągać zobowiązania

e)  Dane osobowe – dane osobowe w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.),

f)   Pliki Cookies - (tzw. „ciasteczka”) dane informatyczne, w szczególności małe pliki tekstowe, zapisywane przez serwery sieci internetowej na telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym Kupującego,

g)  Regulamin Sklepu - regulamin świadczenia Usług przez Usługodawcę (Regulamin Sklepu)

 

§ 2. [Podstawa prawna]

Dane osobowe Kupującego pobierane przez Usługodawcę przetwarzane są w sposób zgodny z zakresem udzielonym przez Kupującego, Regulaminem Sklepu oraz z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.) oraz Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).

 

§ 3. [Zakres przetwarzania danych]

Usługodawca przetwarza dane, w tym dane osobowe Kupującego w następującym zakresie:

1)  dane zbierane automatycznie przez Usługodawcę podczas korzystania przez Kupującego z Usługi dostępu do treści znajdujących się na stronach www składających się na Sklep (np. adres IP użytkownika, czas nadejścia zapytania, czas wysłania odpowiedzi, nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP, informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do Portalu nastąpiło przez odnośnik, informacje o przeglądarce użytkownika),

2)  dane zbierane przez Usługodawcę w związku z zarejestrowaniem się przez Kupującego w Sklepie lub w związku ze skorzystaniem przez Kupującego z formularza kontaktowego,

3)  dane zbierane automatycznie przez Usługodawcę w ramach korzystania przez Kupującego z portalu Facebook, w zakresie w jakim tyczy się to "polubienia" przez Kupującego profilu Sklepu na portalu Facebook.

 

§ 4. [Mechanizm Cookies]

1.    Sklep korzysta z technologii plików Cookie w odniesieniu do portalu. Plik Cookie to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie użytkownika. Przechowuje się w nim informacje, których Sklep może potrzebować, aby prawidłowo wyświetlić treści zawarte w portalu w sposób odpowiedni dla użytkownika. Pliki Cookie nie zawierają danych osobowych, jednakże pozwalają w szczególności na identyfikację IP, a także regionu oraz czasu, w którym użytkownik korzysta ze Sklepu.

2.    Sklep wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji w zakresie:

1) sesyjnych plików cookies, umożliwiających zapamiętanie wyborów dokonanych przez Użytkownika, w tym przykładowo dotyczących logowania na stronie,

2) ostatnio oglądanych produktów,

3) głosów oddawanych w ankietach.

3.    Pliki cookies mogą zostać w każdej chwili zablokowane bądź skasowane przez Kupującego, zgodnie z procedurą określoną w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta Kupujący. Szczegółowe informacje na stronach poszczególnych producentów: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari .

 

§ 5. [Cel przetwarzania danych]

  1. Administratorem danych, w tym danych osobowych udostępnionych przez Kupującego w ramach Sklepu, jest Usługodawca, który przetwarza te dane w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji Usług oraz w celach statystycznych.
  2. Dane zbierane w celach statystycznych są analizowane przez Usługodawcę w celu prawidłowego administrowania Sklepem, w tym zapewnienia jak najwyższej jakości Usług świadczonych w ramach Sklepu.
  3. Udostępniane przez Użytkownika dane, w tym dane osobowe nie są kojarzone z konkretnymi osobami fizycznymi i nie są przetwarzane przez Sklep w celach marketingowych, ani w innych celach o charakterze komercyjnym.

 

§ 6. [Brak przetwarzania danych przez osoby trzecie]

Usługodawca nie udostępnia danych, w tym danych osobowych, o których mowa w § 5 osobom trzecim.

§ 7. [Uprawnienie Użytkownika]

Kupującemu przysługuje wgląd do jego danych osobowych przetwarzanych przez Usługodawcę w celu ich weryfikacji, aktualizacji lub usunięcia.

 

§8. [Odpowiednie stosowanie przepisów]

W sprawach nieuregulowanych niniejszym regulaminem stosuje się przepisy ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

 

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Produkt dnia

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Obsługiwane płatności

Sklep jest w trybie podglądu

pliki cookies

{nocache:2951347f1cd9da8f6ed5e461d5884a40#0}
Click Shop | Hosting home.pl